GABRIEL PICART

English / Castellano

"Gabriel Picart és un pintor especial. Seria suficient amb que només fos un pintor realista clàssic amb reverència per la figura humana, tècnica mestra i un repertori d'imatges sense temps d'exquisida gràcia i bellesa. Però la veritable màgia del seu art rau en el seu interior, del seu profund compromís amb totes i cadascuna de les seves pintures abans que aquestes abandonin el seu estudi. Gràcies Gabriel Picart per compartir el teu món amb nosaltres."

— Kevin Zweyer Anderson —

President de Anderson Galleries LLC, Beverly Hills, California. Membre de Appraisers Association of America (Associació de Taxadors d'Amèrica).


GALERIA D'ART

SlideShow Veure una selecció de pintures en format SLIDESHOW.

SELECCIÓ FIGURA I FIGURA II PAISATGE BODEGÓ DETALLS PICTÒRICS

Veure pintures en alta resolució a ART RENEWAL

See HI_RES Images on ARC 

Prohibida la reproducció total o parcial de les imatges aquí incloses sense consentiment exprés de l'autor.

THE MASTERPIECE PROJECT & THE IBEX COLLECTION

Després d'avaluar milers d'artistes i de reunir-se amb més de 400 arreu del món, el 2014 el col·leccionista alemany Albrecht von Stetten va convidar a 24 d'ells a participar en "The Masterpiece Project", sent Gabriel Picart un dels escollits. Amb el suport financer de la Col·lecció Ibex, es va sol·licitar als pintors seleccionats que creessin la seva pròpia obra mestra.

En aquest lloc web es crearà una pàgina completa sobre aquest projecte. Mentrestant, és possible obtenir informació sobre el mateix i de l'obra realitzada per Picart visitant la seva pàgina de Facebook, compte d'Instagram, i canal oficial a YouTube.

Benvinguts a GABRIEL PICART OFFICIAL, el canal oficial de Picart a Youtube. Us podeu subscriure fent clic al botó sota aquestes línies.

BIOGRAFIA

Gabriel Picart va néixer a Barcelona, ​​Catalunya, Espanya, el 1962, on encara resideix i treballa.

La seva família vivia al pavelló consergeria del famós Park Güell, i va passar la seva infància en el mateix edifici que el gran arquitecte català Antoni Gaudí va dissenyar emulant la casa de la bruixa del conte dels germans Grimm "Hansel i Gretel". En créixer envoltat d'un ambient tan artístic com aquest, Gabriel molt aviat va desenvolupar gran interès per l'art.

Sent un adolescent, els seus pares van llogar l'edifici oposat al pavelló consergeria en l'entrada principal. Va ser en aquest emblemàtic edifici amb la torre coronada per una doble creu on Antoni Gaudí va instal·lar el seu taller durant els treballs de construcció de parc. I a la mateixa habitació en què el famós arquitecte va realitzar els seus dissenys, Gabriel Picart va establir el seu primer estudi.

Va ser en aquells anys quan Picart va conèixer a l'il·lustrador Enric Torres, famós per les seves portades dels còmics Warren, qui el va convidar a visitar l'estudi que compartia amb Pepe González, dibuixant mundialment conegut per les seves historietes de la superheroïna Vampirella. Poc temps després, un jove Gabriel es convertia en el tercer membre de l'estudi. La carrera de Picart com a il·lustrador ben aviat va reeixir, treballant principalment per editorials d'Alemanya, els Països Baixos i Escandinàvia.

Picart va viatjar per primera vegada a la ciutat de Nova York l'any 1985, i ràpidament va obtenir encàrrecs de les principals editorials dels Estats Units i el Canadà, com ara Reader's Digest, Bantam Books, Dell Publishing, Harlequin, Pocket Books, Tyndale i Scholastic. Gabriel va realitzar les seves portades de llibres, publicitat promocional i il·lustracions interiors, sempre de forma realista i pictòrica.

El 1996 va tenir lloc la seva primera exposició a la WolfWalker Gallery de Sedona, Arizona. En aquesta li va seguir ràpidament la seva participació en una mostra col·lectiva a l'Ambassador Gallery de Nova York, entre els quals es trobaven alguns dels principals pintors figuratius espanyols del moment. Des de llavors, Picart es va centrar en la creació de la seva pròpia obra pictòrica, i ja no va acceptar encàrrecs d'il·lustració.

Les seves pintures s'han exhibit en importants galeries dels Estats Units, com Anderson Galleries a Beverly Hills, i Weinstein Gallery a San Francisco. La seva obra es troba en col·leccions privades d'Espanya, Estats Units, Alemanya, Canadà, Xina, Taiwan, Nova Zelanda, Mèxic, Emirats, Rússia i Regne Unit.

A mitjans de la dècada de l'any 2000, l'editor d'art californià Fingerhut Group va publicar i distribuir edicions limitades d'algunes de les seves pintures, fent-les arribar a una varietat més àmplia de col·leccionistes. El seu treball també s'ha publicat en diverses parts de món. El 2004, Picart va ser el primer artista espanyol que va aparèixer a International Artist Magazine. El 2013, va ser l'artista destacat en l'edició octubre-novembre del Gulf Connoisseur de Dubai, la principal revista sobre les tendències de luxe de la regió del Golf.

El 2012, Gabriel Picart va ser un dels dos Mestres Internacionals especialment convidats pels organitzadors de l'Art Revolution Taipei en la seva segona edició. Mestre pintor de la Col·lecció Ibex des de 2015, a partir de llavors Picart ha dedicat la major part del seu temps a la realització d'obres d'art per a aquesta important col·lecció.

Llegir "Picart, una visió personal", per Herb Spiers.


GALERIES & EXPOSICIONS


 • Addison Gallery — Boca Raton, Florida, USA.

 • Ambassador Galleries — Nova York, NY, USA.

 • American Illustrators Society — Nova York, NY, USA.

 • Anderson Galleries — Beverly Hills, , USA.

 • Art Center Horus — Sint-Martens-Latem, Bèlgica.

 • Art Revolution Taipei 2012 — Taipei, Taiwan.

 • Art Revolution Taipei 2013 — Taipei, Taiwan.

 • Bellavita Art Center — Taipei, Taiwan.

 • Elite Gallery — Scottsdale, Arizona, USA.

 • Fingerhut Gallery — Laguna Beach, Califòrnia, USA.

 • Fingerhut Gallery — La Jolla, Califòrnia, USA.

 • Fingerhut Gallery — Sausalito, Califòrnia, USA.

 • Galleria di Sorrento — Las Vegas, Nevada, USA.

 • Galerie du Soleil — Naples, Florida, USA.

 • Global Culture Center — Hangzhou, China.

 • James Harold — Lake Tahoe, Califòrnia, USA.

 • Jones-Terwilliger — Carmel, Califòrnia, USA.

 • Jones-Terwilliger — Palm Desert, Califòrnia, USA.

 • Kelti Art Center — Taipei, Taiwan.

 • The LAPADA Art & Antiques Fair — Londres, UK.

 • Legends Gallery — La Jolla, Califòrnia, USA.

 • Mishin Fine Arts — San Francisco, Califòrnia, USA.

 • Nova York Artexpo 2001 — Nova York, NY, USA.

 • Nova York Artexpo 2002 — Nova York, NY, USA.

 • Nova York Artexpo 2006 — Nova York, NY, USA.

 • Owl 57 Galleries — Woodmere, Nova York, USA.

 • Petri's Fine Arts — Sausalito, Califòrnia, USA.

 • Quent Cordair Fine Art — Napa, Califòrnia, USA.

 • Sala Fontbernat — Anglès, Girona, España.

 • Sala Maremàgnum — Barcelona, España.

 • Sala Parés — Barcelona, España.

 • Salmagundi Art Club — Nova York, NY, USA.

 • Sansiri & The IBEX Collection — Hong Kong, China.

 • Sansiri & The IBEX Collection — Singapur.

 • S.R. Brennen Gallery — Scottsdale, Arizona, USA.

 • Weinstein Gallery — San Francisco, Califòrnia, USA.

 • Wolfwalker Gallery — Sedona, Arizona, USA.

 • X-Power Gallery — Taichung, Taiwan.

 • X-Power Gallery — Taipei, Taiwan.

 • Yiwu Xuefeng Art Museum — Yiwu, China.
FILOSOFIA

"Encara que les meves obres puguin semblar hiperrealistes quan s'observen a mida reduïda en una pantalla, o des de certa distància en persona, el meu estil pictòric és el Realisme. Jo em considero un pintor realista clàssic amb amor pels detalls, i pinto de manera molt realista encara que no fotogràfica. M'agrada deixar les meves pinzellades visibles, i la imitació de la realitat en la meva obra és tan sols aparent. Aquí és on rau la veritable màgia de la pintura per a mi."

"Treure profit de totes les eines que un artista del segle XXI té a la seva disposició, des de l'escultura en 3D més innovadora fins a la tècnica de pintura tradicional més antiga, és el camí a seguir. M'apassiona unificar passat i present en la realització de les meves obres d'art."⁣

CONTINUAR LLEGINT...

IL·LUSTRACIÓ (1980-96)*

(*) Des de 1996, Picart ja no realitza encàrrecs d'il·lustració, dedicant-se a la creació de la seva pròpia obra pictòrica a temps complet. Gabriel Picart signava les seves il·lustracions com Gabriel.

A dalt a l'esquerra, primera coberta encarregada per al mercat nord-americà. La pròpia autora Pamela Lyndon Travers, popularment recordada per ser la creadora de Mary Poppins, va enviar a Picart les fotos per al personatge del mico — "Friend Monkey", Dell / Yearling Book (1986).

"Il·lustracions de bellesa inusitada, plenes de detalls autèntics ...", crítica de The New York Times — "The Door in the Wall", Dell / Yearling Book (1990).

VEURE IL·LUSTRACIONS

ARC

L'obra de Picart ha estat acceptada per a la seva inclusió en l'Art Renewal Center amb categoria de Associate Living Master™(Mestre Viu Associat) — agost del 2016.

 

Gabriel Picart va tenir l'honor de ser l'artista convidat a la secció d'art i disseny de la revista Gulf Connoisseur en la seva edició d'octubre-novembre del 2013. Publicada a Dubai, Gulf Connoisseur és la revista del luxe més important de la regió del Golf.

Una obra d'Picart és la portada del primer número de Post-Modern Times, la revista sobre l'estètica i la història de l'art. Aquesta publicació està dedicada a destacar el treball dels artistes contemporanis més talentosos i a explorar les idees estètiques que aquests sustenten — març del 2013.

L'edició # 38 de la prestigiosa revista australiana International Artist corresponent als mesos juliol i agost del 2004, va dedicar la seva portada i un extens article a l'obra de Picart. Cada número bimensual de la revista International Artist t'introdueix en els estudis dels millors artistes del món.

 

 

NOTÍCIES & ARXIU FOTOGRÀFIC

Per mantenir-vos al corrent de les últimes notícies, podeu seguir Picart a Instagram i / o Facebook.

 A partir de març del 2021, ofereixo tutoria per a artistes emergents a través d'una iniciativa llançada per l'artista canadenca Julie DeBoer i la seva companyia LevellingUp, un fantàstic projecte creat per artistes i per a artistes. Els grups seran de vuit, i ens reunirem online durant dues hores cada mes. Dona-li un cop d'ull, visita la meva pàgina a LevellingUp i registra't si t'interessa: Gabriel Picart Mastermind — març del 2021.

Moscow View

IORIDOMEDIA ha rodat un documental sobre Gabriel Picart, produït per The Ibex Collection — juliol del 2019.

Moscow View 

Sessió de fotos a Madrid realitzada pel fotògraf Pascal Albandopulos per The Ibex Collection — maig del 2019.

BBC

Gabriel Picart ha participat en el documental dedicat a Barcelona, dins de la sèrie que sobre algunes ciutats europees està realitzant el departament d'art de la BBC. Va ser entrevistat en relació amb una de les seves principals preocupacions, el turisme de masses. Segons l'opinió de Picart, la indústria turística està massificant de manera indiscriminada algunes ciutats històriques, sense fer res per ajudar a preservar aquestes destinacions per a les generacions futures — juliol del 2016.

VEURE L'ARXIU FOTOGRÀFIC

x

Galerie du Soleil — Naples, Florida, USA.

BOTIGA

LA BOTIGA D'EDICIONS LIMITADES ESTÀ EN CONSTRUCCIÓ

Una pintura de Picart al costat d'un moble escultura del dissenyador Silas Seandel.

Fundada per la representant d'artistes Rosa Anguas i el pintor Gabriel Picart, ART-BCN té com a objectiu l'exhibició d'obres d'artistes espanyols a l'estranger.

Lloc web de The Ibex Collection.

ENLLAÇOS

Follow me on Instangram  Fotos & vídeos de @gabrielpicart.
Follow me on Facebook 

Pàgina oficial de Picart a Facebook.

YouTube Official Channel 

Canal oficial de Picart a YouTube.

Find me on Linkedin  Perfil de Gabriel Picart a LinkedIn.
YouTube Official Channel 

Pàgina de Associate Living Master™ (Mestre Viu Associat) a la web d'ARC.

Find me on Linkedin 

Pàgina d'Ibex Master a la web de la Colecció Ibex.

Find me on Linkedin 

Pàgina de Mastermind a la web de LevellingUp.

 
ENVIAR CORREU: Sent Mail ENVIAR MISSATGE: Contact me on Facebook Contact me on Instangram

GABRIELPICART.COM PÀGINA PRINCIPAL GALERIA D'ART IL·LUSTRACIÓ BIOGRAFIA FILOSOFIA NOTÍCIES & ARXIU FOTOGRÀFIC BOTIGA CONTACTAR TORNAR A DALT

 

Gabriel Picart © 2021. Tots els drets reservats.